Hermans var et smut til Odense Iværksætter Festival for at få ny viden og inspiration om bæredygtighed

I går deltog vi i Odense Iværksætterfestival, en unik begivenhed, der samler innovative iværksættere fra hele landet. Første dag på ugen var dedikeret til Go-Green-messen, en platform hvor fokuset blev rettet mod, hvordan virksomheder kan transformere fra traditionelle forretningsmodeller til bæredygtige virksomheder. Som en førende virksomhed inden for erhvervsrengøring og facility management var vi hos Hermans Danmark utrolig begejstrede for at deltage og lære.

I løbet af dagen blev vi præsenteret for en række oplæg fra spændende personer, virksomheder og organisationer. Hver præsentation tilføjede nye lag af forståelse for, hvordan vi kan gøre vores branche mere bæredygtig. Hvert oplæg fandt sted i de inspirerende omgivelser hos Kunst Galleri Galschiøt, et CO2-neutralt værksted ejet af klimaaktivist Jens Galschiøt. Omgivelserne udstrålede en atmosfære af kreativitet og bæredygtighed, hvilket yderligere understreger budskabet om dagen.

En af de mest inspirerende præsentationer kom fra Henrik Beha Pedersen, stifteren af NGO’en Plastic Change, en af Hermans Danmarks samarbejdspartnere. Henrik delte sin rige erfaring med at opbygge en forretning, der stræber efter langt mere end rent profit. Han gav et dybdegående indblik i sine udfordringer og succeser med at stifte Plastic Change, og de forandringer det har krævet af ham for at nå, hvor de er i dag. Vi fandt hans historie både rørende og oplysende, en påmindelse om den indflydelse, vi som virksomhed har til at gøre en forskel.

Henrik gjorde os også mere opmærksomme på potentialet i vores partnerskaber. Ved at arbejde tæt sammen med organisationer som Plastic Change kan vi gøre vores erhvervs rengøring og facility management-tjenester endnu mere bæredygtige. Deres indsigt og erfaring kan hjælpe os med at se nye muligheder og metoder til at integrere bæredygtighed i hvert aspekt af vores forretning.

Vi blev også præsenteret for en nytænkende bæredygtig forretningsmodel af Xenia Duffy Obel fra rådgivningsvirksomheden Zeal. Hun lagde vægt på vigtigheden af at gå fra kun at være profitdrevne til at være både profit-og formål drevet. Xenias præsentation gav os konkrete værktøjer og strategier til at reformere vores forretningsmodel, så vi kan have størst muligt impact på vores vej mod en mere bæredygtig verden.

Xenias råd resonerer stærkt med vores mission hos Hermans Danmark. Vi har altid stræbt efter at være mere end blot en virksomhed, der leverer erhvervsrengøring og facility management. Vi ønsker at være en drivkraft for forandring og bæredygtighed i vores branche. At lære mere om, hvordan vi kan nå dette mål var både oplysende og inspirerende.

Festivalen gav os også mulighed for at høre fra en række andre bæredygtige start-ups. De delte deres rejser, hvordan de blev til, og de tiltag de gør for at være en del af den bæredygtige udvikling. At høre om deres udfordringer og triumfer var utrolig inspirerende, og det mindede os om, hvorfor vi gør, hvad vi gør hos Hermans Danmark.

Vi tog en masse med hjem fra vores dag i Odense. Vi lærte utrolig meget, og vi føler os både inspirerede og motiverede til at tage det, vi har lært, og anvende det på vores erhvervs rengøring og facility management-tjenester. Vi ønsker at være i forkant med den bæredygtige udvikling og er begejstrede for at fortsætte vores grønne rejse.

Men vores læring stopper ikke her. Hos Hermans Danmark forstår vi, at for at være ledere inden for bæredygtighed, skal vi konstant lære, forny os og forbedre os. Vi ser frem til at fortsætte vores uddannelse og til at bruge vores nyvundne viden til at gøre vores erhvervs rengøring og facility management endnu mere bæredygtig.


Du kan læse mere om vores bæredygtige cases og kigge nærmere ind i vores ydelser så som erhvervsrengøring eller facility management.