10.000 tons CO2

Vores målsætning i årlig besparelse inden 2024

Vi udfordrer os selv hver dag

Vi starter altid med at se os selv udefra ved at kigge på hvad vi kan gøre, for at opnå en endnu grønnere profil. Vi skubber vores grænser og er i konstant udvikling efter nye metoder, som kan nedbringe mest muligt CO2.

Kontakt os
okay

Interne tiltag

1. Transport

Vi sørger for, at alt transport kun foregår i el-biler og ladcykler

2. Midler

Vi bruger udelukkende plantebaserede rengøringsmidler.

3. Arbejdstøj

Alt arbejdstøj er produceret på certificeret økologisk genbrugsbomuld

4. Doneringer

Dele af vores overskud doneres til miljøorganisationen, Plastic Change

Eksterne tiltag

1. Analyse

Vi analyserer jeres leverandører og finder miljømæssige optimeringer.

2. Indkøb

Vi tilbyder at varetage indkøb og udskifte til mere miljømæssige forbrugsvarer.

3. Kontorartikler

Vi hjælper også med at finde mere miljømæssige kontorartikler til kontoret.

4. Rådgivning

Vi rådgiver jer om hvordan i kan blive mere bæredygtige via indkøb, skraldesortering, transport m.m.

Analyse

Udvikling

Vi er i konstant udvikling med nye metoder, teknologier og produkter. Så vi altid kan tilbyde den mest bæredygtige løsning.

Vi bestræber os efter regeringens mål:

70% reduktion

af CO2-udledning inden 2030

Download som PDF
okay

Hvordan er vi bæredygtige?

01
Vi tager vores egen medicin. Vi udfordrer os selv. Alle beslutninger vi tager, undersøger vi alle muligheder og vælger den bedst mulige for miljøet. Hermans kører kun i el-biler og ladcykler, vi bruger plantebaserede rengøringsmidler i genanvendelige plastikflasker, vores arbejdstøj er økologisk  genbrugsbomuld, vi donerer dele og overskuddet til miljøorganisationer som fx Plastik Change.

02
Vi analyserer kundens optimeringsmuligheder. Det kan fx være brug af plastik i håndsæber, håndcremer, plastikposer eller frokostordning. Brug af papirvarer, som toiletpapir, håndpapir og køkkenrulle. Måden man skraldesorterer på.

03
Hermans udvikler en løsning, som gavner miljøet bedst muligt. Vi bruger selvfølgelig os selv til rengøringen, så det får man altid med. Men vi udskifter plastik med genanvendelige beholdere og poser. Vi udskifter papirvarer til genbrugsprodukter og hjælper med at opstille skraldsortering, som gør det nemmere for virksomheden at sortere.

04
Og så arbejder vi forfra, fordi vi altid er i udvikling. Der vil løbende være optimeringer både hos os og hos alle vores kunder. Der opstår hele tiden nye metoder, produkter og teknologier, som hjælper miljøet, og vi vil være frontløber på alle de nye muligheder.

Kontakt os

Oscar Jerichau

Tag kontakt til Oscar nu

Joakim Rostock-Jensen

Tag kontakt til Joakim nu

10 råd

Gør din virksomhed mere bæredygtig

...til hvad du kan gøre

Den totale udledning er beregnet til at være 61 mio. ton CO2 om året, hvilket svarer til, at hver enkelt dansker udleder 11 ton CO2. Virksomheder udleder også en stor del. Her kommer 10 gode råd til hvordan du og din virksomhed kan nedbringe jeres samlede klimaaftryk.

Transport

Den nationale transport bidrager med godt 20 pct. af det samlede danske udslip af CO2. Tag cyklen og vær med til at nedbringe det samlede CO2.

Indkøb

Finansministeriet at det offentlige indkøb udspiller omkring 12 millioner ton CO2 årligt.

Alt fra services, kaffe og kontorartikler. Find de mest miljømæssige produkter og ydelser og deltag i kampen mod et renere Danmark!

Frokostordning

Den samlede klimabelastning fra en gennemsnitsdanskers kost er på ca. 3-4 ton CO2 om året. Vegetarkost udleder ca. 50% mindre CO2 end kødspisere. Tænk mere vegetarisk i jeres frokostordning!

Madspild

540.000 tons spiseligt mad bliver hvert år smidt ud i Danmark. I kroner svarer det til mindst 8,4 milliarder. Benyt fx FOODOP til at tracke jeres forbrug og undgå for meget madspild samt nedbringe jeres CO2-aftryk.

Plastik

Forbrænding af 1 ton plastikaffald udleder ca. 2,8 tons CO2. Vi forbrænder hvert år ca. 370.000 tons plastikaffald og i 2030 vil det udlede ca. 1 mio. tons CO2. Undgå at brug engangsplastik og tænk over jeres plastikforbrug. 

Indeklima

Planter laver groft set den modsatte proces af os dyr, der indånder ilt og udånder kuldioxid. Under fotosyntesen fikserer planter kulstof fra luften, og omdanner det til organiske stoffer, som sukker, stivelse og cellulose, som bruges i væksten af planten. Det kan vi benytte os af til at fjerne noget af den CO2, der i øjeblikket skaber klimaforandringer på vores jord.

Plant træer og køb planter. 

Energi

Virksomhedernes energiforbrug (ekskl. inden for international transport) i 2020 var 21 pct. lavere end i 1990, og 19 pct. lavere end i 2010. Energiforbruget i 2020 er påvirket af COVID19-pandemien. Dette skyldes bl.a. færre rejser og flere online møder. Her kan virksomheder investere i udstyr til højere kvalitet af online møder og dermed minimere energiforbrug i form af rejser.

Affaldssortering

Ca. 40 % af det affald, der i dag udnyttes til energi på danske affaldsenergianlæggene, er fossilt. Såfremt plastikken trækkes ud af anlæggene, vil det medføre et fald i den fossile andel af det affald, der skal energiudnyttes og reducere CO2-emissionen med ca. 362 kg. CO2 per ton affald.

Genbrug

Hvis vi i 2015 havde repareret det elektronikaffald, vi i stedet smed ud, og som ifølge SDU kunne have været repareret, kunne vi have fortrængt nyproduktionen af 7.140 ton elektronik. Det ville have sparet klimaet for mere end 14.280 ton CO2 –alene ved at undgå udvindingen af tidligere nævnte

Andet

Som udgangspunkt, så tænk bare grønt i hverdagen! Overvej dit forbrug på kontoret og vær kritisk. De små ting gør en stor forskel.

Kontakt os

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad det drejer sig om, vil vi meget gerne fortælle mere. Tag en snak med en af vores dygtige servicemedarbejdere, om hvorvidt det ville give mening for dig at benytte en af vores løsningerne.

Du kan enten ringe med det samme, eller du kan booke et møde direkte i vores kalender.